Pensioenadvies voor ondernemers

Ondernemers geven dankzij hun zelfstandigheid een eigen invulling aan hun pensioen, maar hoe regelt u zoiets op een juiste manier?

Bij De Nederlandse Pensioen Associatie helpen we u bij het kiezen, berekenen en beheren van uw pensioen. We houden hierbij rekening met uw persoonlijke situatie, investeringswensen en uw fluctuerende omzet en inkomen. Zo kunnen we samen een goede balans vinden tussen uw ondernemerszin van nu en uw pensioenwensen voor later.

Wat doet De Nederlandse Pensioen Associatie voor ondernemers?

Voor een ondernemer is het belangrijk om vooruit te denken. Hierbij geldt ook het regelen van goede pensioenregeling, voor zowel uw werknemers als voor uzelf. De pensioenwetgeving en regelgeving kan erg ingewikkeld en complex zijn, juist daarom kan financieel advies erg helpen. De Nederlandse Pensioen Associatie helpt ondernemers door hen met behulp van pensioenadvies meer inzicht te geven in hun financiële toekomst. Met andere woorden: we helpen u als ondernemer met het voorbereiden op de toekomst.

Denkt u hierbij bijvoorbeeld aan voorbereiding betreft de volgende zaken:

  1. Pensioen
  2. Arbeidsongeschiktheid
  3. Eerder stoppen met werken
  4. Overlijden

Wat doet De Nederlandse Pensioen Associatie voor directeur-grootaandeelhouders?

Als directeur-grootaandeelhouder kon u zelf bepalen of u uw pensioen via een verzekering wilt regelen of dit in eigen beheer doen door middel van bijvoorbeeld een pensioen-BV. U kunt daarnaast ook zelf bepalen wanneer u begint met pensioenopbouw en wanneer u hiervan wil gaan genieten. De Nederlandse Pensioen Associatie geeft u advies dat perfect past bij uw situatie en bedrijf. U heeft als directeur-aandeelhouder een aantal verschillende manieren om uw pensioen te regelen, zo kunt u bijvoorbeeld een individuele pensioenregeling onderbrengen bij één of meer pensioenverzekeraars. Let wel op, sinds 1 april 2017 mogen directeur-grootaandeelhouders in eigen beheer geen nieuwe pensioenaanspraken meer opbouwen.

Wat doet De Nederlandse Pensioen Associatie voor ZZP’ers?

Als ZZP’er kunt u ervoor kiezen om uw pensioen helemaal zelf in regie te houden. Of u nou pensioen wil regelen voor uzelf als ondernemer, voor uw nabestaanden of omdat u eerder wilt stoppen met uw bedrijf. Bij De Nederlandse Pensioen Associatie begeleiden we u bij het maken van een gedegen pensioenplan dat past bij uw onderneming en bij het flexibele inkomen dat bij een onderneming hoort.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Wilt u meer informatie over wat De Nederlandse Pensioen Associatie voor u als onderneming kan betekenen? Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek via de online afspraak button.